Θύελλα για τις κατηγορίες κατά του Βατικανού

Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε η χθεσινή παρέμβαση του ιεροκήρυκα Ρανιέρο Κανταλαμέσα, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της Μεγάλης Παρασκευής, στη βασιλική του Αγίου Πέτρου.
Ο Κανταλαμέσα, καπουτσίνος μοναχός, θέλησε να παρομοιάσει τις κατηγορίες κατά του πάπα Βενέδικτου, για συγκάλυψη παιδεραστών στο εσωτερικό της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, με τον κατατρεγμό των Εβραίων.......

Ο κληρικός, ανέφερε χθες, ενώπιον του ποντίφικα, ότι «έλαβε επιστολή από έναν φίλο του εβραϊκής καταγωγής». Στα αποσπάσματα της επιστολής που διάβασε ο Κανταλαμέσα, ο Εβραίος φίλος του -τον οποίο δεν θέλησε να κατονομάσει- αναφέρει ότι παρακολουθεί «με αποστροφή τη συντονισμένη επίθεση κατά της Καθολικής Εκκλησίας, του πάπα και των πιστών της».

«Η μεταβίβαση της ευθύνης και η αναγωγή των προσωπικών σφαλμάτων σε συλλογικά, μου θυμίζουν τις πιο επαίσχυντες εκφάνσεις του αντισημιτισμού", προσθέτει ο συγγραφέας της επιστολής.

Αμεσες ήταν οι αντιδράσεις των εβραϊκών οργανώσεων.

«Η μαζική βία κατά των Εβραίων είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο έξι εκατομμυρίων ατόμων, ενώ η μαζική βία για την οποία έγινε λόγος στον Άγιο Πέτρο δεν προκάλεσε ούτε θανάτους ούτε καταστροφές», τόνισε ο πρόεδρος της αμερικανικής εβραϊκής επιτροπής, Γκάρι Γκριμπάουμ. ......

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&pubid=10948947

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Neewz Readers