Τα μυστικά της σούβλας

Χειροκίνητο ή ηλεκτρικό, στο έθιμο της σούβλας τηρούνται κάποιοι κανόνες, οι οποίοι υπαγορεύονται από τους ειδικούς για ένα νοστιμότερο πασχαλινό τραπέζι.
Το Πάσχα είναι προ των πυλών και εσείς τρέχετε για τις τελευταίες διαδικασίες. Να τρέξουμε για εσάς δεν είναι εύκολο, μπορούμε όμως να δώσουμε συμβουλές για να στρώσετε ένα επιτυχημένο τραπέζι.....

Αρνί vs κατσίκι

Στην κόντρα αυτή δυστυχώς ο νικητής είναι ο χαμένος της υπόθεσης, καθώς μπαίνει στη σούβλα! Και πριν κριθεί ο νικητής ο αγώνας ξεκινάει:

*Το κατσίκι είναι πιο ακριβό από το αρνί.

*Το κατσίκι δεν είναι τόσο λιπαρό όσο το αρνί.

*Το κατσίκι δεν έχει αυτή την περίεργη μυρωδιά και θεωρείται πιο νόστιμο.

*Με ένα κατσίκι βάρους π.χ. 10 κιλών τρώνε λιγότεροι άνθρωποι από όσοι με ένα αρνί ίδιου βάρους.

Τα μυστικά της αγοράς

Πήρατε την μεγάλη απόφαση (αρνί ή κατσίκι). Ηρθε η ώρα να επισκεφθείτε τον κρεοπώλη σας. Τον εμπιστεύεστε; Είστε σίγουροι πως αντί για κατσίκι δεν θα σας δώσει αρνί;

Για να μην γίνετε τελικά εσείς το θύμα το Πάσχα, καλό είναι να φροντίσετε να μάθετε να ξεχωρίζετε το καλό κρέας αλλά και το αρνί από το κατσίκι. Όπως αναφέρει στο Εθνος On Line ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας «Ηπειρος» Χαράλαμπος Μποζιάρης, ο οποίος φροντίζει κάθε χρόνο το ψήσιμο του πασχαλινού τραπεζιού, η αγορά του σωστού κρέατος αποτελεί «μια δύσκολη υπόθεση». Τα σημεία που πρέπει να δώσει ιδιαίτερη βάση ο καταναλωτής, σύμφωνα με τον ειδικό, είναι «η σωστή επιλογή του κρεοπώλη, το χρώμα του αρνιού ή του κατσικιού αντίστοιχα και η εγγύηση όπου πιστοποιείται με την σφραγίδα της ευρωπαϊκής ένωσης.». .......

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=10944964

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Neewz Readers