Ανακάλυψαν τον πλανήτη... Πάκμαν

Έναν... Πάκμαν στο Διάστημα ανακάλυψε το όχημα Κασίνι της ΝΑSΑ. Το σχήμα του διάσημου ηλεκτρονικού παιχνιδιού διαγράφεται σε μία θερμική εικόνα ενός δορυφόρου του Κρόνου.
Πρόκειται για ιδιαίτερα θερμές περιοχές που ξεχωρίζουν από τον υπόλοιπο δορυφόρο, τις οποίες φωτογράφισε το διαστημικό όχημα στις 13 Φεβρουαρίου.
«Τελικά ο Μίμας είναι πιο περίεργος απ΄ ό,τι νομίζαμε», λέει η Λίντα Σπίλκερ, υπεύθυνη του προγράμματος Κασίνι της ΝΑSΑ. Οι ειδικοί δεν.......
περίμεναν να δουν αυτό που αντίκρυσαν στις φωτογραφίες και υποπτεύονται πως οι θερμοκρασιακές διαφορές αντιστοιχούν σε μεγάλες διαφορές στην επιφάνεια του δορυφόρου.

Ένα ακόμα στοιχείο που εντυπωσίασε τους ειδικούς είναι η εναλλαγή φωτεινών και σκοτεινών περιοχών στον κρατήρα, που σημαδεύει μεγάλο κομμάτι της επιφάνειας του δορυφόρου του Κρόνου. Μία εξήγηση που δίνουν οι επιστήμονες σχετίζεται με το ανελέητο σφυροκόπημα του Μίμα από ουράνια αντικείμενα. Οι διαφοροποιήσεις στην επιφάνεια μπορεί να οφείλονται στους σχηματισμούς που δημιουργούνται με το πέρασμα του χρόνου, πιθανώς από σκόνη μετεωριτών, η οποία πέφτει στο μακρινό φεγγάρι του Κρόνου. 



http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4568082&ct=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Neewz Readers